Opakované zavírání – největší předností uzavíratelných zip sáčků je možnost používat je delší dobu a s možností opakovaně otevřít a uzavřít uzávěr vždy, kdy je to třeba. Při cestování můžete tímto způsobem odkládat do uzavíratelného igelitového pytle použité prádlo, anebo takto chránit před vlhkostí toaletní papír či mobilní telefon. Sáček bez uzávěru by vám v takovém případě nebyl moc platný.

Pevný spoj – jakmile sáček uzavřete, sám se nerozpojí, ani když byste jej vystavili enormnímu tlaku. V takovém případě obal spíše praskne, než aby se spoj uvolnil. Tohoto jevu lze využít vždy, když potřebujete dobře utěsnit obsah před průnikem ven, tedy např. v případě tekutin nebo sypkých materiálů či surovin, jako jsou marinády, nálevy, grilovací koření, strouhanka nebo mouka.

hromada mouky

Dlouhá životnost plastu – plasty se sice po čase rozpadnou, ale v případě těchto výrobků se jedná o horizont desítek let. Můžete mít tedy tímto způsobem doma bezpečně uložené např. stavební materiály a hmoty, jako jsou lepidla a tmely či barvy. Když z nich vytlačíte vzduch, uchováte je velmi dlouhou dobu v původní jakosti. To se může hodit i při malování bytu, kdy máte namíchaný odstín, který vám zbude, a budete jej potřebovat pro opravné nátěry po instalaci nábytku. Kdybyste barvu uchovávali ve sklenici s víkem, oxidací se barva znehodnotí a může i plesnivět, ale ze sáčku vytlačený vzduch to nedovolí.

vlašské ořechy

Transparentní obal – jestliže je dovnitř sáčku vidět, v podstatě nepotřebujete popisovací lihový fix nebo popisovací samolepky. Máte rychlý přehled o tom, co se nachází uvnitř, a to i v případě, že jsou sáčky s obsahem naskládány na sebe ve více vrstvách. Tento jev se může hodit kupříkladu v kuchyni, kdy do sáčků ukládáte trvanlivé potraviny. Ty se navíc staly módní záležitostí vzhledem k tomu, že mnoho lidí již přechází z průmyslově vyráběných pochutin bez potřebných živin a s nežádoucími přísadami na vlastní přípravu pokrmů z přirozených zdrojů, jako jsou ořechy a semínka v celistvé podobě, luštěniny či obilná celá zrna (celozrnná rýže, quinoa, pohanka, jáhly atp.)